Mød giraffen...

Den lækreste kyllinge-spinat tærte…

Vi spiser ofte tærte herhjemme – det smager bare SÅ godt og så er de geniale når man skal have brugt diverse rester fra køleskabet! Faktisk er det heller ikke så besværligt eller tidskrævende. Grøntsager og andre væmmelige sager kan desuden camoufleres en smule og derigennem lokkes i små sarte barnemaver.

Jeg vidste godt at spinattærte bestemt ikke ville falde i Frederiks smag – af en eller anden årsag er grønne ting bare associeret med noget særlig farligt. Jeg tænker ikke at han er et atypisk barn og han smager det meste, men de her “grønne blade” blev et KÆMPE nej tak. Mikkel spiste som sædvanligt – med stor iver!

Det bedste ved tærte er faktisk når der er rester tilbage til madpakken!

Bon appetit!

 

Den lækreste kyllinge-spinat tærte

Bund

Fyld

  • 600 g. helbladet spinat
  • 1 spsk. olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • kyllingerester (ca. 2 kyllingebryster)

Æggemasse

  • 3 æg
  • 1 dl fløde
  • ½ dl mælk
  • salt
  • peber
  • friskrevet muskatnød
  • 100 g. revet cheddar

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  • Rul dejen ud og fór tærtefadet (Ø25 cm.) med den. Sæt tærtebunden på køl imens du forbereder fyldet.
  • Tø den frosne spinat op på en pande ved middel varme. Hæld den optøede spinat i en sigte og pres forsigtigt overskydende væske ud. Hak hvidløg og løg fint. Skær kyllingen i tern på 1 x 1 cm. Hæld olie på panden, svits hvidløg og løg heri. Tag panden af varmen. Vend spinat og kyllingetern sammen med hvidløg og løg.
  • Hæld alle ingredienser til æggemassen i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.
  • Bag bunden 10 min. inden fyldet fordeles og overhældes med æggemassen.
  • Sættes i ovnen igen og bages ca. 20-30 min. mere – hold øje med hvornår æggemassen har sat sig.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mød giraffen...