Banankage med chokolademousse
Banankage med chokolademousse
Ca. 10-12 personer
Følgende indeholder reklame for Tørsleffs.
Bananbund
Ingredienser:
3 M/L æg
180 g sukker
½ Tørsleffs Tahiti Polynesien Vaniljestang (kan ersattes af Tørsleffs vaniljepaste/ Tørsleffs vaniljesukker)
125 g kagehvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smør
2 meget modne bananer
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og mas sammen med lidt af sukkeret.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
Sigt kagehvedemel og bagepulver i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
Smelt smørret, mos bananerne og vend det i dejen.
Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø23 cm) og smør siderne med smør.
Kom dejen i formen og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 25 min./ til du kan stikke en kniv i kagen uden den hænger ved.
Chokolademousse
Ingredienser:
175 g smør
175 g mørk chokolade (Callebaut 57,5%)
7 æggeblommer
175 g sukker
5 æggehvider
Fremgangsmåde:
Smelt chokolade og smør over et vandbad.
I en skål piskes æggeblommer og 150 g sukker til en lys og lækker æggesnaps.
I en anden skål piskes æggehviderne faste med de resterende 25 g sukker.
Vend den smeltede chokolademasse i æggesnapsen – lidt ad gangen.
Slutteligt vendes de piskede æggehvider forsigtigt i, så du får en let og luftig chokolademousse.
Kom chokolademoussen i en sprøjtepose.
Samling
Udstik den afkølede bananbund med en justérbar kagering (21-22 cm). Placér den på et fad beklædt med husholdningsfilm og en justérbar kagering (23 cm). Træk husholdningsfilmen op omkring siderne på kageringen, så den lukker tæt i bunden. Fór kageringen med kageplast.
Fordel chokolademoussen rundt langs kanten og herefter hen over bananbunden.
Sæt kagen på frys, gerne til dagen efter. Tag husholdningsfilm, kagering og kageplast af i frossen tilstand og kom chokolademedaljonerne på i ønsket mønster.
Lad tø op på køl inden servering.
Chokolademedaljoner
Ingredienser:
250 g mørk chokolade
Gul kakaosmørfarve
2 konditorplast A4 ark/ kageplast
Fremgangsmåde:
Temperér ca. 250 g chokolade efter podningsmetoden (se evt. fremgangsmåde i højdepunkter på min instagram profil).
Smelt den gule kakaosmørfarve i microovnen (se max. temperaturen på beholderen).
Dyp en pensel/ tandbørste i kakaosmørfarven og stænk den ud på det ene plastark – lad det sætte sig.
Fordel imens halvdelen af den tempererede chokolade på det ’rene’ plastark i ca. 3 mm tykkelse. Udfør dernæst samme procedure på arket med kakaosmørfarve.
Når chokoladen har sat sig en anelse, udstikkes medaljoner (ca. 3 cm) så tæt som muligt på begge ark.
Lad chokoladen sætte sig endeligt (evt. på køl) og befri forsigtigt fra plastarkene.
God fornøjelse – skriv endelig, hvis der mangler oplysninger eller du har en kommentar!
Kathrine
Ingen kommentarer endnu