Hvid chokolademoussekage med mangoindlæg

Karamelcheesecake med crisp

Karamelcheesecake med crisp

Ca. 10 personer / Ø23

 

Indeholder reklame for Tørsleffs.

 

Kiksebund

 

150 g Digestive kiks

100 g Bastonge kiks

100 g smør

 

Placér en justerbar kagering (Ø23) på et fad og kom kageplast rundt langs kanten.

Kør Digestive og Bastonge til ’kiksemel’ i en foodprocessor.

Smelt smørret og kom det op i foodprocessoren, kør til smør og ’kiksemel’ er mixet godt sammen.

Fordel nu kiksemassen i den justerbare kagering og tryk den godt sammen, vær specielt opmærksom på en fin og tæt afslutning langs kanten.

Bunden stilles på køl i minimum en ½ time.

 

Karamelostecreme

4½ blade husblas

300 g Philadelphia

150 g græsk yoghurt (10%)

150 g flormelis

225 g Dulce De Leche fra Tørsleffs

3 dl piskefløde

 

Ca. 100 g Crispy karamelkugler fra Callebaut (kan udelades)

 

Læg husblas i blød i koldt vand.

Varm 1 dl fløde op til lige under kogepunktet og opløs den udblødte husblas heri.

Rør Philadelphia i fløden lidt ad gangen (brug piskeris og rør til der ikke længere er klumper i).

Rør dernæst græsk yoghurt, flormelis og Dulce De Leche i ostemassen.

Pisk 2 dl fløde let (så man kun lige kan trække spor i den) og vend den forsigtigt i karamelostecremen.

Kom karamelostecremen i en sprøjtepose og start med at sprøjte cremen rundt langs kanten.

Kom herefter Crispy karamelkugler ud over bunden og fordel den resterende karamelostecreme henover. Prik eventuelle luftbobler væk.

Stil på køl i min. 3 timer.

 

Karamelflødeskum

2 dl piskefløde

2 spsk Dulce De Leche fra Tørsleffs

1 nip flagesalt

 

Pisk fløden fast og tilsæt Dulce De Leche lidt af gangen mens du pisker (pas på ikke at overpiskekaramelfløden).

Tilsæt et lille nip flagesalt.

Kom på sprøjtepose med ønsket tyl.

Befri kagen for kagering og -plast og pynt kagen af med karamelflødeskum inden servering.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid chokolademoussekage med mangoindlæg