Mango/passions mazariner

Hvid chokolademoussekage med mangoindlæg

 

Hvid chokolademoussekage med mangoindlæg

Ca. 10 personer / Ø23
Indeholder reklame for Tørsleffs og Kagefantasien.

 

Mangoindlæg

2,5 blade husblas

300 g mango (dem på frost kan fint anvendes)

2 citroner (ca. ¾ dl saft)

 

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kom citronsaft og mangostykker i en gryde og kog til mangostykkerne er møre.

Blend mangokompotten og tilsæt den udblødte husblas, mens kompotten stadig er varm.

Hæld i en silikoneform på 21-22 cm og stil på frys min. 3 timer.

 

 

Kiksebund

200 g digestive kiks

50 g mandler

1 tsk. Tørsleffs vaniljesukker

100 g smør

 

Placér en justerbar kagering (Ø23) på et fad og kom kageplast rundt langs kanten.

Kør kiks, mandler og vaniljesukker helt fint i en foodprocessor.

Smelt smørret og kom det op i foodprocessoren, kør til smør og de tørre ingredienser er mixet godt sammen.

Fordel nu kiksemassen i den justerbare kagering og tryk den godt sammen, vær specielt opmærksom på en fin og tæt afslutning langs kanten.

Stilles på køl i minimum en ½ time.

 

Befri det frosne mangoindlæg af silikoneformen og placer det på midten af kiksebunden. Lav nu den hvide chokolademousse.

 

Hvid chokolademousse

3 blade husblas

175 g hvid chokolade (Callebaut)

1 dl sødmælk

2,5 dl fløde

 

Læg husblas i blød i koldt vand.

Smelt den hvide chokolade i mikroovnen (skal kun lige smeltes).

Varm sødmælken op til lige under kogepunktet og opløs den udblødte husblas heri.

Rør den smeltede chokolade i sødmælken lidt ad gangen.

Pisk fløden let (så man kun lige kan trække spor i den) og vend den forsigtigt sammen med chokolademassen.

Hæld chokolademoussen over mangoindlæg og kiksebund. Prik eventuelle luftbobler væk.

Stil på køl i min. 3 timer.

 

Inden servering

Befri kagen af kagering og kageplast.

Pynt som du har lyst – jeg har brugt en rest af denne mango/passions marengssmørcreme. Den gule overflade var et forsøg med min nye airbrush fra Kagefantasien samt kakaosmørfarve.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mango/passions mazariner