Hvid chokolademoussekage med mangoindlæg
Hvid chokolademoussekage med mangoindlæg
Ca. 10 personer / Ø23
Indeholder reklame for Tørsleffs og Kagefantasien.
Mangoindlæg
2,5 blade husblas
300 g mango (dem på frost kan fint anvendes)
2 citroner (ca. ¾ dl saft)
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom citronsaft og mangostykker i en gryde og kog til mangostykkerne er møre.
Blend mangokompotten og tilsæt den udblødte husblas, mens kompotten stadig er varm.
Hæld i en silikoneform på 21-22 cm og stil på frys min. 3 timer.
Kiksebund
200 g digestive kiks
50 g mandler
1 tsk. Tørsleffs vaniljesukker
100 g smør
Placér en justerbar kagering (Ø23) på et fad og kom kageplast rundt langs kanten.
Kør kiks, mandler og vaniljesukker helt fint i en foodprocessor.
Smelt smørret og kom det op i foodprocessoren, kør til smør og de tørre ingredienser er mixet godt sammen.
Fordel nu kiksemassen i den justerbare kagering og tryk den godt sammen, vær specielt opmærksom på en fin og tæt afslutning langs kanten.
Stilles på køl i minimum en ½ time.
Befri det frosne mangoindlæg af silikoneformen og placer det på midten af kiksebunden. Lav nu den hvide chokolademousse.
Hvid chokolademousse
3 blade husblas
175 g hvid chokolade (Callebaut)
1 dl sødmælk
2,5 dl fløde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt den hvide chokolade i mikroovnen (skal kun lige smeltes).
Varm sødmælken op til lige under kogepunktet og opløs den udblødte husblas heri.
Rør den smeltede chokolade i sødmælken lidt ad gangen.
Pisk fløden let (så man kun lige kan trække spor i den) og vend den forsigtigt sammen med chokolademassen.
Hæld chokolademoussen over mangoindlæg og kiksebund. Prik eventuelle luftbobler væk.
Stil på køl i min. 3 timer.
Inden servering
Befri kagen af kagering og kageplast.
Pynt som du har lyst – jeg har brugt en rest af denne mango/passions marengssmørcreme. Den gule overflade var et forsøg med min nye airbrush fra Kagefantasien samt kakaosmørfarve.
Ingen kommentarer endnu