Når amningen slår fejl...

Bløde quinoa boller…

 

Lige før weekenden startede jeg en hvedesurdej op, den har det egentlig fint, men jeg skal lige lære at koordinere opfriskningen med hæve-, bage- og arbejdstider! Lige netop det med koordinering er nok årsagen til, at jeg aldrig helt har set fidusen i bagning på surdej – jeg er ganske enkelt for utålmodig! Når jeg får lyst til hjemmebag, skal der helst stå lækkert bagværk samme dag. Jeg tænker, at mit første surdejsbrød bliver et weekendprojekt 🙂

Jeg bager ofte bløde gærdejsboller til ungerne, gerne med fuldkornsmel eller hvad jeg nu lige har i skuffen. De er lækre til eftermiddagsmaden når de kommer trætte hjem fra børnehave og vuggestue. Den anden dag ryddede jeg op i mine frø og kerner – det blev til disse boller.

 

Bløde quinoa boller

Ingredienser (ca. 15 boller)

  • 6 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 15 g acaciehonning
  • 3/4 dl smagsneutral olie
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl hørfrø
  • 400 g hvedemel
  • 7 g salt
  • ca. 200 g grahamsmel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i lunkent vand.
  • Rør acaciehonning, olie og frø i gæropløsningen.
  • Tilsæt hvedemel, salt og grahamsmel.
  • Rør først på lav hastighed på røremaskinen, så du ikke har melstøv i hele køkkenet.
  • Rør nu dejen ved fuld damp i 10-15 min. til dejen samler sig om dejkrogen og slipper siderne på skålen (du kan evt. lave glutenprøven).
  • Når dejen er færdigæltet, stilles den til hævning et lunt sted med et viskestykke over 1 time.
  • Afsæt herefter bollerne på bagepladen med 2 spiseskeer og stil til efterhævning 30 min.
  • Bag ved 220 grader i 15-20 min. (til de er gyldne og lyder hule når du banker dem under bunden).

God bagelyst!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når amningen slår fejl...