Snickers hapsere

Glutenfri hindbærsnitter

Hindbærsnitter – efter min mening en lidt overset spise, men meget lækre! Sprøde, bløde, søde og syrlige på én gang – what´s not to like?!

Jeg har flere veninder og familiemedlemmer, der er mindre tolerante eller helt intolerante overfor gluten. Jeg elsker at forkæle mine nærmeste og synes ikke nogen skal snydes for lækkerier – jeg er dog lidt på udebane hvad glutenfri bagværk angår. Derfor har jeg freestylet lidt i køkkenet og de her hindbærsnitter blev faktisk vildt gode.

Prøv dem – de er godkendt af hele to glutenallergikere 😊

 

Glutenfri hindbærsnitter (ca. 14 stk)

 

Vaniljemørdej

  • 100 gr smør
  • 250 gr Glutenfri universal bagemix (Urtekram)
  • 80 gr flomelis
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 æg

Hindbærmarmelade

  • Jeg har anvendt den på tube fra Den Gamle Fabrik. 

Glasur (ikke for tyndt flydende)

  • 200 gr flormelis
  • 2-3 spsk vand

Pynt

  • Jeg har anvendt frysetørret hindbær fra Svansø

 Fremgangsmåde

  •  Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smuldr smørret i melet.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og saml mørdejen.
  • Pak mørdejen i husholdningsfilm eller en frysepose og kom den på køl min. 1 time – du kan med fordel banke den lidt flad.
  • Når mørdejen er helt kold, rulles den ud på et meldrysset bord til den er ca. 0,5 cm i tykkelse. Sørg for at mørdejen kan løsnes fra bordpladen mens den rulles ud.
  • Udstik i den ønskede form – jeg brugte en rund udstikker på 6,5 cm og placér på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag ved 175 grader varmluft i ca. 15 min. og afkøl på en rist.
  • Rør glasuren sammen og fordel den på halvdelen af mørdejsbundende, drys straks med frysetørret hindbær eller den pynt du synes.
  • Afsæt en klat hindbærmarmelade på størrelse med en 5 krone (eller hvor meget du ønsker) midt på de resterende bunde.
  • Læg nu top og bund sammen og giv toppen et lille tryk, så hindbærmarmeladen bliver synlig langs kanten.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snickers hapsere