Seriøst - sagde han lige det?!

Snickers hapsere

 

Der har været stille her på bloggen gennem det sidste stykke tid – vi har været syge! Ret syge af influenza faktisk, føj for en omgang! Jeg har ikke engang haft overskud til at bage, hvilket ikke siger så lidt, eftersom jeg elsker det!

Jeg har længe haft lyst til at bage noget med karamel, peanuts og chokolade – Snickers like 😊 Jeg fandt opskriften på en snickerskage hos foodfanatic.dk og lod mig inspirere. Den er for lækker – en kaloriebombe uden sammenligning! Jeg har tilsat lidt marcipan til peanutbunden og brugt kage hvedemel fra Finax. Derudover havde jeg nogle rester af nougat fra jul og tænkte at det ville være lækkert i karamellen – nougatkaramel.

Opskriften er som følger – klar, parat, BAG!

 

Snickers hapsere

 

Peanutbund:

200 g smør

3,5 dl sukker

50 g marcipan

3 æg

4 dl kage hvedemel (Finax/ Valsemøllen)

1,5 tsk bagepulver

200 g salte peanuts

 

Tænd ovnen på 195 grader varmluft. Stuetempereret smør, sukker og marcipan piskes godt sammen. Æggene piskes sammen med en gaffel og røres i sukkermassen lidt ad gangen. Kage hvedemel og bagepulver sigtes og vendes i dejen med en dejskraber. Beklæd en form på 20 x 30 cm. med bagepapir og fordel dejen i denne. Drys de salte peanuts ud over dejen i et jævnt lag. Bag midt i ovnen ca. 20 min. – giv den ikke for meget, bunden må gerne være lidt snasket.

 

Nougatkaramel:

1 dl fløde

1 dl mørk sirup

50 g nougat

1 tsk vanilje paste

50 g smør

1,5 dl sukker

 

Alle ingredienser kommes i en gryde og massen bringes i kog. Varmes op til 117 grader ved mellemhøj varme (brug termometer – tager 10-15 min.). Rør så lidt som muligt i nougatkaramellen, men sørg for at den ikke brænder på. Tag peanutbunden ud af ovnen og hæld nougatkaramellen over den varme kage. Fordel karamellen jævnt og lad kagen køle.

Når peanutbund og karamel er kølet af, overhældes kagen med ca. 200-250 g smeltet mørk chokolade. Lad chokoladen stivne inden den skæres i mundrette bidder.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Seriøst - sagde han lige det?!