Snickers hapsere
Der har været stille her på bloggen gennem det sidste stykke tid – vi har været syge! Ret syge af influenza faktisk, føj for en omgang! Jeg har ikke engang haft overskud til at bage, hvilket ikke siger så lidt, eftersom jeg elsker det!
Jeg har længe haft lyst til at bage noget med karamel, peanuts og chokolade – Snickers like 😊 Jeg fandt opskriften på en snickerskage hos foodfanatic.dk og lod mig inspirere. Den er for lækker – en kaloriebombe uden sammenligning! Jeg har tilsat lidt marcipan til peanutbunden og brugt kage hvedemel fra Finax. Derudover havde jeg nogle rester af nougat fra jul og tænkte at det ville være lækkert i karamellen – nougatkaramel.
Opskriften er som følger – klar, parat, BAG!
Snickers hapsere
Peanutbund:
200 g smør
3,5 dl sukker
50 g marcipan
3 æg
4 dl kage hvedemel (Finax/ Valsemøllen)
1,5 tsk bagepulver
200 g salte peanuts
Tænd ovnen på 195 grader varmluft. Stuetempereret smør, sukker og marcipan piskes godt sammen. Æggene piskes sammen med en gaffel og røres i sukkermassen lidt ad gangen. Kage hvedemel og bagepulver sigtes og vendes i dejen med en dejskraber. Beklæd en form på 20 x 30 cm. med bagepapir og fordel dejen i denne. Drys de salte peanuts ud over dejen i et jævnt lag. Bag midt i ovnen ca. 20 min. – giv den ikke for meget, bunden må gerne være lidt snasket.
Nougatkaramel:
1 dl fløde
1 dl mørk sirup
50 g nougat
1 tsk vanilje paste
50 g smør
1,5 dl sukker
Alle ingredienser kommes i en gryde og massen bringes i kog. Varmes op til 117 grader ved mellemhøj varme (brug termometer – tager 10-15 min.). Rør så lidt som muligt i nougatkaramellen, men sørg for at den ikke brænder på. Tag peanutbunden ud af ovnen og hæld nougatkaramellen over den varme kage. Fordel karamellen jævnt og lad kagen køle.
Når peanutbund og karamel er kølet af, overhældes kagen med ca. 200-250 g smeltet mørk chokolade. Lad chokoladen stivne inden den skæres i mundrette bidder.
Ingen kommentarer endnu