Romkugler
Jeg hader at rydde op i fryseren – nu skal alt det spises, som man egentlig er gået lidt udenom i et stykke tid. Sådan er det i hvert fald herhjemme, men pludselig dukker der kagerester frem og så er det jo en helt anden historie. Så kan man nemlig lave romkugler på ca. nul komma fem. Prøv det – nemt, lækkert (hvis man altså er til romkugler) og børnevenligt!
Som I måske ved, har jeg lave macarons til den helt store guldmedalje gennem de sidste par uger. Jeg har frosset de bunde/ skaller ned, der ikke gik gennem syn og kunne bruges til weekendens bryllupskagetapas (tjek lige resultatet ud her). Derfor bestod kageresterne i disse romkugler bl.a. af macaronskaller😊
Romkugler
Ca. 20 stk. (5 cm. ø)
Romkugledej
500 g kagerester (400 g kanelkage med chokoladeglasur og 100 g macaronskaller).
2 spsk hindbærmarmelade
1 tsk romessens
100 g chokolade (Callebaut 70%).
Fremgangsmåde
Kageresterne kommes i en foodprocesser, blender etc. og køres til en ensartet masse.
Hindbærmarmelade og romessens tilsættes og røres sammen med kageresterne.
Chokoladen smeltes (jeg smelter i microovn) og røres som sidste ingrediens i romkuglemassen.
Smag nu til og tilsæt mere romessens, hindbærmarmelade eller chokolade, afhængig af hvad du er til og hvilken slags kagerester du har anvendt.
Pak romkuglemassen i film og sæt den på køl ca. ½ time.
Tril herefter romkugler i ønsket størrelse og tril dem i krymmel, frysetørret hindbær, kokos, finthakkede nødder etc. (kun fantasien sætter grænser).
Opbevar på køl indtil du sætter tænderne i dem 😊
Ingen kommentarer endnu