Goldganachetærte med karamelcrisp
Jeg er vild med karamel! Jeg spiser gerne karamelsauce med ske og henter ofte en skålfuld GOLD chokolade i viktualierummet, når jeg rigtig skal hygge mig 🙂 Desuden elsker jeg tærter. Derfor lavede jeg i går denne tærte med goldganache, crispy karamelkugler, mørk chokolade og mørdej – alle mine ynglings smage og konsistenser på én og samme gang.
Tærten blev i dag serveret for mine kollegaer og var dermed denne uges onsdagskollegakage – de var vilde med den!
Inspiration er hentet hos alle tiders kagekunstner Maja Vase.
Goldganchetærte med karamelcrisp
1 perforeret kvadratisk tærteform (17,5 x 17,5 cm) og 5 perforerede kvadratiske tærteforme (7 x 7 cm). Opskriften kan halveres og dermed passe til enten de 5 små tærteforme eller den store.
Ingredienser:
Mørdej
300 g kagehvedemel
100 g flormelis
150 g køleskabskoldt smør
1 æg
Fyld
50 g 70,5% chokolade (Callebaut)
Et par håndfulde Crisp pearls – salted caramel (Callebaut)
Goldganache
300 g GOLD chokolade (Callebaut)
200 ml piskefløde
30 g glukosesirup
1 lille tsk flagesalt
Fremgangsmåde:
Mørdej
Kom kagehvedemel, flormelis og koldt smør (skåret i stykker) i en foodprocessor. Kør ingredienserne i foodprocessoren til smørret et findelt (ikke for længe). Saml dejen med ægget (kun til den lige nøjagtig hænger sammen). Pak dejen ind i film og stil den på køl i min. ½ time.
Dejen rulles ud til ca. ½ cm tykkelse og tærteformen fores med mørdejen (jeg bruger perforeret tærteform og bageplade samt airmat). Prik bunden med en gaffel. Bag ved 175 grader varmluft i 15-18 min til den er gylden.
Straks efter at tærten er kommet ud af ovnen, kommes de mørke chokoladeknapper på bunden af tærten og fordeles med en bagepensel. Inden chokoladen sætter sig drysses bunden med crisp pearls. Tærten stilles til afkøling.
Goldganache
Kom dine GOLD chokoladeknapper i en skål. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokolade af 3 omgange, alt imens der røres kraftigt med en dejskraber i midten af skålen. Når massen er homogen tilsættes flagesalt og ganachen blendes (pas på ganachen ikke fyldes med luftbobler når du blender). Fyld ganachen i en sprøjtepose og fyld i de afkølede tærtebunde.
Kom tærterne på køl til ganachen har sat sig og pynt herefter som du ønsker. Jeg har pyntet med chokoladebrud, guldflager eller guldbelagte skovsyrer. Slip din kreativitet løs 😊
Find hele processen i ’højdepunkter’ på min instagram profil @kathrinejuulfaudel.
God fornøjelse og bon appetit!
Kathrine
Ingen kommentarer endnu