Toplækker banankage

Havregrynscookies med chokolade

 

Jeg er ret vild med chokolade – måske I har regnet den ud? Derfor er de her cookies et kæmpe hit herhjemme! De er hurtige at bikse sammen når sukkertrangen melder sig – du kan på mindre end en halv time have 15 lækre cookies klar til servering. Whats not to like?
Størrelsen kan varieres, du skal blot huske at bagetiden skal være tilsvarende kortere/ længere. Du kan tilsætte hakkede nødder for lidt ekstra crunch – jeg er bare mest til ekstra meget chokolade 😊

God bagelyst!

 

Havregrynscookies med chokolade
Ca. 15 stk.

 

Cookiedej

90 g stuetempereret smør
125 g sukker
125 g brun farin
½ tsk. vaniljepulver
1 æg
2½ dl havregryn
2 dl kagehvedemel
½ tsk bagepulver
125 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Pisk stuetempereret smør, sukker, brun farin og vaniljepulver godt sammen.
  • Tilsæt æg og pisk yderligere.
  • Bland nu havregryn, kagehvedemel og bagepulver og rør det i sukker/smør massen.
  • Kom til sidst chokoladeknapperne/ den hakkede chokolade (jeg har brugt callets fra Callebaut) i dejen.
  • Del dejen i små portioner af 40 gram (ca. 15 stk.) og tril dem til kugler.
    Placer kuglerne med god afstand på bagepladen, da de flyder ud under bagning, og tryk dem en anelse (ca. 1½ cm. tykke).
  • Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 min. (skal være lidt bløde i midten).
  • Lad dine cookies køle en anelse på bagepladen inden de flyttes til en rist.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toplækker banankage