Cheesecake uden ost

Toplækker banankage

Endelig – fristes jeg til at sige! Her er opskriften på banankagen langt om længe. Håber den falder i Jeres smag!

Jeg kan egentlig slet ikke lide bananer, men når de kommer i den her kage smager det som når fuglene synger. Kagen er, som mange af de andre opskrifter jeg smider op her på bloggen, nem og så er den genial til at få brugt de gustne bananer fra frugtskålen.

Frederik spurgte så sent som i dag om ikke vi kunne bage kagen til hans fødselsdag?! Godt at være fremsynet – det er først til august – mon han har arvet sin mors planlægningsgen 😊

 

Banankage

Springform Ø24 cm.

 

Kage

3 M/L æg

180 g lyst rørsukker

1 tsk vanilje paste (jeg bruger den fra Dr. Oetker)

50 g mandler

100 g kagehvedemel

1,5 tsk bagepulver

100 g smør

2 meget modne bananer

 

Overtræk

150 g chokolade (jeg har brugt Callebaut 54,5%)

15 g smør

 

Fremgangsmåde

  • Pisk æg, rørsukker og vanilje paste til en luftig æggesnaps.
  • Mal mandlerne til helt fint mandelmel.
  • Sigt kagehvedemel og bagepulver i æggesnapsen. Tilsæt mandelmel og vend det hele sammen.
  • Smelt smørret og mos bananerne og vend det i dejen.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform og smør siderne med smør.
  • Kom dejen i formen og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. eller til der ikke længere hænger rå dej ved en strikkepind, når du stikker i kagen.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Smelt chokolade og smør over vandbad og hæld over banankagen.

Og haps, så er der lækker banankage til dig selv, familien og/eller vennerne!

 

Kathrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake uden ost