Romkugler

Cheesecake uden ost

 

Kiksebund med en let og frisk bærmousse på toppen – det er altså et kæmpe hit! Jeg har faktisk endnu ikke serveret kagen og fået negativ respons – prøv den!

Opskriften herunder er min grundopskrift og jeg varierer den med forskellige sæsonaktuelle bær. Desuden har jeg både forsøgt kvark erstattet med fromage frais, creme fraiche og skyr (hvad jeg lige havde til rådighed) og det fungerer. Prøv dig frem!

Denne gang har jeg kommet hindbær i moussen og toppet kagen med et lag hindbærgelé (opskrift fra kagetid.dk). Hvis du vælger at komme et ekstra lag på toppen, bør der kommes mere husblas i moussen – jeg har ikke testet dette, men konstateret, at moussen havde en smule problemer med at bære det ekstra lag.

Kagen er pyntet med hindbær, sukkerkugler og krystalliseret hvid chokolade.

 

Cheesecake uden ost

 

Bund

200 g digestive kiks

50 g mandler

1 tsk. vaniljepulver

100 g smør

 

Fremgangsmåde

  • Stil det fad klar, som du ønsker kagen skal serveres på. Placér en justerbar kagering (Ø23-25 cm) på fadet og kom kageplast rundt langs kanten.
  • Blend, hak eller knus kiksene. Hak mandlerne fint (helst i minihakker). Smelt smørret.
  • De tørre ingredienser blandes i en skål med det smeltede smør.
  • Fordel nu kiksemassen i den justerbare kagering og tryk den godt sammen, vær specielt opmærksom på en fin og tæt afslutning langs kanten.
  • Stilles på køl i minimum en ½ time.

 

Bærmousse

6 blade husblas

2½ dl fløde

200 g sukker

2 æggeblommer

500 g kvark

300 g bær – i kagen på billedet

 

Fremgangsmåde

  • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand.
  • Sukker og 1 dl fløde bringes i kog og afkøles en smule inden æggeblommerne tilsættes under omrøring.
  • Kom den udblødte husblas i den stadig varme masse og rør til den er smeltet.
  • Kvark røres (jeg bruger et piskeris) i æggemassen lidt af gangen – skal røres til der ikke er flere ”klumper”.
  • Den resterende fløde (1½ dl) piskes let og vendes i moussen sammen bærrene.
  • Den færdige mousse hældes nu over den afkølede kiksebund og stilles på køl i min. 3-4 timer – gerne til dagen efter.
  • Kagen kan spises som den er eller pyntes med kreative påfund.

 

Skriv endelig, hvis ovenstående ikke giver mening, så skal jeg forsøge at besvare 😊

 

God søndag aften.

Kathrine

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Romkugler