Goldganachetærte med karamelcrisp

Vanedannende P-tærter

Denne uges onsdagskollegakage – hjemmelavede P-tærter med fransk nougat, peanuts og mørk chokolade! Lækkert og slet ikke så svært endda. Prøv dem, de er vanedannende!

 

P-tærter

(20-25 stk med 3 cm udstikker)

 

Ingredienser

250 gr sukker

130 gr morgentopping fra Jakobsen Honning.

60 gr vand

50 gr glukosesirup

37 gr æggehvide

37 gr sukker

100 gr saltede peanuts

300 gr mørk chokolade (Callebaut 57,7%)

3 gr Mycryo (Callebaut)

 

Fremgangsmåde

Kom sukker, morgentopping, vand og glukosesirup i en gryde og varm massen op til 145 grader.

Pisk herefter æggehvide og sukker til en let marengs.

Når sukkermassen rammer 145 grader, tages den af varmen og hældes i en tynd stråle i den letpiskede marengs, mens der piskes for fuld skrue.

Massen piskes ca. 10 min. (skal være ret sej), hvorefter den vendes ud på et stykke bagepapir drysset med en smule flormelis.

Drys forholdsvis tjept saltede peanuts på toppen og tryk massen ud til en passende tykkelse.

Lad nougaten sætte sig ved stuetemperatur en times tid og stik den ud i den ønskede størrelse (jeg brugte en rund udstikker på ca. 3 cm.).

Overtræk med tempereret chokolade og lad chokoladen sætte sig.

  • Jeg smeltede chokoladen til 40-45 grader i microovn, lod den køle til 34 grader (under omrøring) og tilsatte 3 gr Mycryo (kakaosmør i micropulverform), chokoladen er klar til anvendelse når den rammer 31-32 grader (mål med termometer).

 

Mmmm – bon appetit!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goldganachetærte med karamelcrisp