Påsketærte

Havtorn og peanutkaramel!

 

Havtorn Kage (ca. 8 pers)

Indeholder reklame for Tørsleffs.

 

GOLD mazarin

Ingredienser:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g stuetempereret smør
2 æg
1 tsk Tørsleffs revet citronskal
1 tsk Tørsleffs vaniljepaste
40 g Valsemøllen kagehvedemel
1 håndfuld GOLD Chokolade

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Pisk sukker, blødt smør og revet marcipan til en lys og luftig masse.
Tilsæt æg – ét ad gangen og pisk godt.
Tilset revet citronskal og vaniljepaste.
Vend sigtet kagehvedemel og til sidst GOLD chokolade i dejen.
Bag i rund silikoneform (Ø18 cm) i ca. 25 min.

 

Peanutkaramel:

Ingredienser:
1 blad husblas
1 dåse Tørsleffs Dulce De Leche
Ca. 100 g salte peanuts

Fremgangsmåde:
Udblød husblas i koldt vandt, ca. 10 min.
Varm Dulce De Leche op i en gryde og rør den udblødte husblas ud i den varme karamel.
Sæt GOLD Mazarinen på et kagefad og kom en justérbar kagering og kageplast omkring.
Dæk bunden med salte peanuts i ét lag.
Hæld karamellen over peanutsne gennem en sigte.
Stil på køl.

 

Pynt/ dekoration af silikoneform:
Dekorer en rund silikoneform (Ø18 cm) med forskellige størrelser prikker af farvet kakaosmør ved hjælp af en pensel. Lad kakaosmørfarven sætte sig mens du laver din havtornmousse.

 

Havtornmousse

Ingredienser:
3 blade husblas
110 ml havtornsaft fra Havtorn Bornholm
110 g sukker
100 g tykmælk
1 tsk vaniljepaste
2 dl fløde

Fremgangsmåde:
Udblød husblas i koldt vandt, ca. 10 min.
Bring havtornsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde.
Den udblødte husblas vrides fri af vand og røres i den varme havtorn sirup.
Kom tykmælk i den let afkølede havtornsirup – lidt ad gangen og under omrøring med piskeris.
Pisk fløden let og vend den i havtornmassen med en dejskraber.
Hæld moussen i den dekorerede silikoneform og stil på frys min. 4 timer – gerne til næste dag.

 

Samling og chokoladebånd:

Ingredienser:
100 g hvid chokolade
Kakaosmørfarve (orange)

Fremgangsmåde:
Befri GOLD Mazarin og peanutkaramel fra kagering og -plast.
Tag forsigtigt den frosne havtornmousse ud af silikoneformen og placér den på toppen af kagen.
Temperér ca. 100 g hvid chokolade (jeg farvede mit orange med kakaosmørfarve) og smør ud på et stykke kageplast, der svarer til kagens højde og omkreds.
Lad chokoladen sætte sig en anelse, så den ikke løber længere og kom båndet omkring kagen.
Lad stå køligt til kageplasten løsner sig fra chokoladebådet.
Fjern kageplasten og lad kagen tø op i køleskabet.

Se gerne højdepunktet ’Havtorn Kage’ på min instagram profil for fremgangsmåde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påsketærte