Gateau Marcel med Dulce De Leche og peanuts.

 

Følgende indeholder reklame for Tørsleffs.

 

Ca. 8 personer.

Springform ca. 23 cm.

 

Ingredienser:

200 g smør

200 g mørk chokolade (Callebaut 57,5%)

8 æggeblommer

6 æggehvider

200 g sukker

Ca. 150 g Dulce De Leche fra Tørsleffs

Ca. 2 håndfulde saltede peanuts

 

250 g tempereret mørk chokolade (Callebaut 70,5%)

Spiselige guldflager

Guld dust

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smelt chokolade og smør over et vandbad.

I en skål piskes æggeblommer og 150 g sukker til en lys og lækker æggesnaps.

I en anden skål piskes æggehviderne, mens de sidste 50 g sukker tilsættes løbende (pisk til æggehviderne er stive, men ikke knoldede).

Vend den smeltede chokolademasse i æggesnapsen – lidt ad gangen.

Slutteligt vendes de piskede æggehvider forsigtigt i, så du får en let og luftig chokolademousse.

Beklæd en springform med bagepapir og smør siderne med fedtstof.

Fordel ca. halvdelen af chokolademoussen i springformen og bag ved 175 grader i ca. 20-25 min. (må gerne være en lille smule underbagt).

 

Samling:

Køl bunden helt af, udstik med en justérbar kagering (21-22 cm) og placér på et fad med kagering og kageplast omkring.

Lav en moussering med chokolademoussen rundt langs kanten og kom Dulce De Leche i midten.

Drys peanuts over karamellen og fordel den resterende chokolademousse på kagen, så karamellen lukkes inde.

Sæt kagen på frys, gerne til dagen efter. Tag kageplast af i frossen tilstand og lad tø op på køl inden servering.

 

Chokoladeblade (se også fremgangsmåde i højdepunkter på min instagram profil):

Temperér ca. 250 g chokolade efter podningsmetoden.

Kom en stor spiseskefuld af den tempererede chokolade ud på et stykke bagepapir.

Spred chokoladen lidt ud med en dejskraber til ca. 3 mm tykkelse.

Brug en kagekam/ dejspatel med takker (kært barn har mange navne) til at trække linier på begge sider af chokoladen.

Anvend enden af en ske eller en finger til at tegne bladformede streger rundt langs kanten af chokoladen.

Fold bagepapiret lidt op i begge sider, så chokoladen sætter sig i en let buet form.

Befri chokoladebladene og pynt kagen af.

Drys slutteligt med spiseligt guld og/eller guld dust.

 

God fornøjelse – skriv endelig, hvis du har behov for hjælp eller har kommentarer til opskriften!

 

Kathrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg