Bløde quinoa boller…
Lige før weekenden startede jeg en hvedesurdej op, den har det egentlig fint, men jeg skal lige lære at koordinere opfriskningen med hæve-, bage- og arbejdstider! Lige netop det med koordinering er nok årsagen til, at jeg aldrig helt har set fidusen i bagning på surdej – jeg er ganske enkelt for utålmodig! Når jeg får lyst til hjemmebag, skal der helst stå lækkert bagværk samme dag. Jeg tænker, at mit første surdejsbrød bliver et weekendprojekt 🙂
Jeg bager ofte bløde gærdejsboller til ungerne, gerne med fuldkornsmel eller hvad jeg nu lige har i skuffen. De er lækre til eftermiddagsmaden når de kommer trætte hjem fra børnehave og vuggestue. Den anden dag ryddede jeg op i mine frø og kerner – det blev til disse boller.
Bløde quinoa boller
Ingredienser (ca. 15 boller)
- 6 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 15 g acaciehonning
- 3/4 dl smagsneutral olie
- 1 dl quinoa
- 1 dl hørfrø
- 400 g hvedemel
- 7 g salt
- ca. 200 g grahamsmel
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Rør acaciehonning, olie og frø i gæropløsningen.
- Tilsæt hvedemel, salt og grahamsmel.
- Rør først på lav hastighed på røremaskinen, så du ikke har melstøv i hele køkkenet.
- Rør nu dejen ved fuld damp i 10-15 min. til dejen samler sig om dejkrogen og slipper siderne på skålen (du kan evt. lave glutenprøven).
- Når dejen er færdigæltet, stilles den til hævning et lunt sted med et viskestykke over 1 time.
- Afsæt herefter bollerne på bagepladen med 2 spiseskeer og stil til efterhævning 30 min.
- Bag ved 220 grader i 15-20 min. (til de er gyldne og lyder hule når du banker dem under bunden).
God bagelyst!
Ingen kommentarer endnu